Ugens Bog: Dag Solstads trilogi om Bjørn Hansen

Dag Solstad har taget verden med storm med sin trilogi om romanfiguren Bjørn Hansen. Han blev nævnt i New York Times og herefter blev den forholdsvis anonyme nordmand på det nærmeste viralt. Nogle mener, at der ikke sker så meget i romanerne om Bjørn Hansen, men sandheden er, at der mellem linjerne foregår masser!

De to bogelskere Lina Rafn og Mikkel Braginsky diskuterer trilogien, Elvte roman, bog atten, sammen med vært Kristoffer Zøllner.

Se med herunder.

Ugens Bog: Elvte roman, bog atten

Elvte roman, bog atten/17. roman

Elvte roman, bog atten/17. roman

En særudgave af Dag Solstads Bjørn Hansen-trilogi kun til medlemmer af Gyldendals Bogklubber! En eksklusiv udgivelse bestående af det nys udgivne tredje bind og de to første fra 1992 og 2009. Dag Solstads lysende litteratur skal ud til alverdens nysgerrige læsere. Det er de tavse eksistensers hjerteblod skrevet med en særlig solstadsk simpel-raffineret pen.

I første bind er Bjørn Hansen fremmed midt i livet. Han forlod sin hustru og søn i Oslo for snart en årrække siden for at flytte sammen med sin elskerinde i Kongsberg. Her har han levet et stille liv som skatteopkræver og amatørskuespiller. Men som alt andet varer denne kærlighed heller ikke ved og Bjørn Hansen er igen alene, indtil hans 20-årige søn en dag flytter ind. Ansporet af Kierkegaard og uudgrundelige længsler fostrer Bjørn Hansen en drastisk plan og hans livsbane forandres igen, først da planen lykkes, siden da den forvitrer mellem hans famlende hænder. Alt imens sidder fortælleren i sit alvidende tårn og disker op med udvalgte indsigter, som hverken Bjørn Hansen eller læseren kan betvivle eller begribe.

I andet bind, med den lige så lakoniske titel 17. ROMAN, er Bjørn Hansen tilbage i Oslo, sønnen er blevet 40 år og flyttet til Telemarken med sin hustru og søn. Det er på tide med en genforening, der dog ingenlunde bliver, som den Kierkegaard-læsende Bjørn Hansen forestiller sig.

I sidste bind er Bjørn Hansen 77 år, bor i en lille lejlighed, alene med sine bøger – og tanker. Indtil sønnesønnen tropper op og historien måske – måske ikke – gentager sig i denne urfjeldsfortælling om fædre og sønner. Hvor de livsløgne, vi fortæller os selv, bliver afdækket ukunstlet og underligt hjertegribende.
Klubpris249,95 kr.