Ugens Bog: MARGRETE 1

Velkommen til Ugens Bog. Vi taler med folk, der elsker at læse, og i dag har vi besøg af præst og anmelder fra JP Henriette Lind og anmelder og forfatter Amalie Langballe, der går i dybden med Anne Lise Marstrand-Jørgensens spændingsrige psykologisk drama MARGRETE 1. Middelalderromanen skildrer den nordiske regent som kvinde og som magtmenneske i en turbulent tid præget af krige og sørøveri. Værten er Kristoffer Zøllner, og han vil føre dig igennem en halv times litteratursnak. 

Se med herunder.

Ugens Bog: Margrete 1

Margrete I

Margrete I

Allerede som 10-årig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.
Klubpris199,95 kr.