Ugens Bog: De heldige

Velkommen til Ugens Bog.
Kristoffer Zøllner har i dag besøg af bloggeren og bogelskeren Emily Salomon og Christina Østerby, der er direktør for Gyldendals Bogklub. Sammen taler de tre om den storslåede saga DE HELDIGE af Georgia Hunter, som handler om det stærke familiesammenhold i en jødisk familie, der bliver splittet ud over hele verden før, under og efter 2. Verdenskrig. 

Ugens Bog: De heldige

De heldige

De heldige

Polen, foråret 1939: Tre generationer af familien Kurc er samlet for at fejre den jødiske højtid pesach. De læser højt for hinanden omkring spisebordet, danser, taler om familiens lille nyfødte og gør deres bedste for at bortlede tankerne fra den krig, der nærmer sig fra vest.

Men snart spredes familien gennem syv sindsoprivende år over Europa, Rusland og Sydamerika for hver især at søge ly for koncentrationslejrenes rædsler. Nogle slutter sig til den polske hær, andre arbejder umenneskeligt hårdt i ghettoens fabrikker eller sendes til arbejdslejre i Sibirien.

Familien Kurc er drevet af en ubændig længsel efter at blive genforenet, og med glødende håb og opfindsomhed kæmper de sig gennem krigens ubegribelige brutalitet.

Udvalgt af redaktører i Gyldendals Bogklub som Månedens bog i juli 2020.
Klubpris199,95 kr.