Ugens Bog: Hvor flodkrebsene synger

Velkommen til Ugens bog – programmet hvor vi dykker ned i en af de mange bøger fra Gyldendals Bogklubber.

Vi taler med folk, der elsker at tale om læsning, og i dag har vi besøg af skuespiller, oplæser og ivrig læser Ellen Hillingsø, der sammen med strikkedesigner og lyttende læser, Lærke Bagger, taler om Delia Owens anmelderroste værk HVOR FLODKREBSENE SYNGER.

Smæk fødderne op, hav kaffen og strikketøjet klar og lad vært Kristoffer Zøllner føre dig igennem en halv times litteratursnak. 

Ugens Bog: Hvor flodkrebsene synger

Hvor flodkrebsene synger

Hvor flodkrebsene synger

Kya Clark er kendt i byen som den vilde pige, "marskpigen". Hun vokser op i en hytte ude i sumpskoven, der grænser op til en lille landsby på North Carolinas kyst. Kyas mor og fire ældre søskende forlader en efter en hjemmet for at komme væk fra den voldelige far. Til sidst forsvinder også han og lader Kya alene tilbage.

Herefter er hendes liv en ensom kamp for overlevelse i en verden, der kun har foragt tilovers for sumpens fattige folk. En enkelt skoledag er alt, hvad det bliver til for Kya, som møder barfodet og pjaltet op og straks bliver genstand for de andre børns hån og mobning. Nogle få venner får hun dog, blandt andet Tate, en lidt ældre naturinteresseret dreng, som lærer hende at læse, da han opdager, hvor meget hun ved om naturen. Da to unge mænd bliver fascineret af hendes skønhed, begynder Kya at indstille sig på et nyt og lysere liv. Lige indtil Chase Andrews, byens unge helt, bliver fundet død i mudderet under brandtårnet lidt uden for byen.

Hvor flodkrebsene synger er en litterær sensation med nu over et år som nr. 1 på New York Times' bestsellerliste. En dramatisk roman om en uforglemmelig ung kvinde med en hjerteskærende opvækst - og et muligt mord.
Klubpris199,95 kr.