Redaktørerne anbefaler sommerlæsning

Store læseoplevelser til sommerhuset, på stranden eller på sofaen. Gyldendals belæste redaktører anbefaler her de gode bøger til sommerlæsningen

Anne Kirstine Dam Christensen

Redaktør, Gyldendals Bogklub, anbefaler:

AK 

SEKTEN PÅ TÅGEØEN

SEKTEN PÅ TÅGEØEN er en effektfuld kombination af en kulørt og underholdende pageturner af en spændingsroman og så forfatterens, Mariette Lindsteins, egen historie fra 20 år i sekten Scientology. Visse scener i bogen virker overdrevne – så ondskabsfulde er almindelige mennesker da ikke. Men som Lindstein selv siger: Det var meget værre i virkeligheden. Det perfekte kølige gys til strandtasken. 
 
INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN
Min stærkeste læseoplevelse dette forår har været Kirsten Thorups nye 2. Verdenskrigs-roman INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN. Bare titlen! Præcis så intens og dramatisk som selve bogen. Jeg blev fuldkommen om en dansk kvindes møde med livet i en tysk overklassefamilie i Nazityskland i München 1942. Og bekræftet i, at Kirsten Thorup stadig er en af landets bedste forfattere.

SOMMERFUGLEVÆRELSET

Lucinda Riley er på få år blevet en bestsellerstjerne i Danmark, og jeg glæder mig til at give mig hen til hendes seneste fritstående roman, SOMMERFUGLEVÆRELSET. Slægtshistorie, dramatiske familiehemmeligheder og masser af kærlighed. Man kan jo næsten ikke vente.
Indtil vanvid, indtil døden
Nyhed
Sekten på tågeøen
Sekten på tågeøen Mariette Lindstein
Sommerfugleværelset

Mette Bentholm

Redaktør, Krimi & Spænding, anbefaler:

Mette 

HUN SKAL LEVE
Ikke en sommerferie uden en skandinavisk krimi, vel? Sådan har jeg det i hvert fald. En rigtig god krimi er perfekt til at få sat hyggelæsningen i sommerferien i gang. Denne sommer anbefaler jeg Anders Roslunds HUN SKAL LEVE. Åbningsscenen, hvor politimanden banker på til lejligheden i Stockholm og den lille 5-årige pige, der havde fødselsdag et par dage tidligere, åbner op i snavset tøj, med fjernsynet på høj volumen, og mor og far og søskende så påfaldende stille… Åh, det er en god krimi! En af årets bedste.

OTTE MÅNEDER
Den svenske thriller OTTE MÅNEDER vandt prisen for årets bedste udenlandske spændingsroman. Jeg var med til at vælge den, for jeg sidder i Kriminalakademiets jury, der uddeler prisen, og vi var ikke i tvivl: OTTE MÅNEDER er en hamrende spændende politisk thriller, der slet ikke er til at slippe. Den er velskrevet, velkomponeret og simpelthen helt perfekt til læsning i liggestolen.

SKYGGEJÆGEREN
Camilla Grebes krimiserie har ikke en gennemgående hovedperson. Personerne kan være hovedperson i én bog og biperson i næste. Og Grebe er så god til at skrive personerne frem, så de fremstår virkelige, og så vi som læsere bliver interesserede i dem og vil læse mere om dem. Der er nogen krimiserier, man bare skal læse alle bind af; sådan har jeg det med Camilla Grebes krimier. Hun skriver fremragende, samfundsrelevante, psykologiske krimier; de er rørende og spændende. Jeg kan virkelig anbefale dem – og den nyeste, SKYGGEJÆGEREN er næsten den bedste af dem!
Bestseller
Skyggejægeren
SkyggejægerenCamilla Grebe
Bestseller
Hun skal leve
Hun skal leveAnders Roslund
Nyhed
Otte måneder
Otte månederMagnus Montelius

Karen Dyssel

Redaktør, Samlerens Bogklub, anbefaler:

Karen 

MIT ANSIGT UD MOD VERDEN

Ved siden af mit job i Samlerens Bogklub anmelder jeg film i Kristeligt Dagblad. Og de to interesser mødes i Alfred Hayes MIT ANSIGT MOD VERDEN. Hayes var stor manuskriptforfatter i 1950’ernes gyldne Hollywood og hans romaner fra samme epoke er berømmet for deres smertefulde og lyriske livsbetragtninger. Den her solbeskinnede roman skal sluges på feriens første dage.
 
LET GANG PÅ JORDEN
Min største litterære last er kvindelige forfatterinders erindringer og dagbøger. Jeg har derfor længselsfuldt kigget efter Agnes Henningsens LET GANG PÅ JORDEN, som står på min hylde fuld af ulæste mirakler. Her til sommer skal jeg forsvinde ind i hendes forførende blanding af lethed og litterær kraft om starten på kunstnerlivet i København.

BYENS SPOR
Egentlig havde jeg sagt farvel til Lars Saabye Christensen tilbage i 90’erne, men de to første bind af trilogien BYENS SPOR omvendte mig. Nu skal jeg have læst tredje bind, som mine kollegaer i Samlerens synes, er den bedste. Måske er jeg enig, måske ikke, men jeg er sikker på, det bliver en stor læseoplevelse.
Mit ansigt ud mod verden
Byens spor 3
Byens spor 3Lars Saabye Christensen
Spotpris
Byens spor 2
Byens spor 2Lars Saabye Christensen

Førpris 199,95 kr.

Spotpris
Byens spor 1
Byens spor 1Lars Saabye Christensen

Førpris 199,95 kr.

Katrine Lundtoft Bentsen

Redaktør, Sundt Liv & Børnebogklubberne, anbefaler:

Katrine 

TABITA
Jeg kan anbefale Iben Mondrups TABITA. Jeg har været opslugt af både den og Kim Leines PROFETERNE I EVIGHEDSFJORDEN og har en rejse til Grønland på min bucket-list. Det bliver desværre ikke denne sommer, men TABITA er en fuldstændig fantastisk roman, der sagtens kan tåle at blive læst mange gange.

ET LILLE LIV

Jeg havde egentlig booket en 200 kilometer lang vandretur i de franske og schweiziske alper denne sommer, og her ville murstensromanen ET LILLE LIV passe uendelig dårligt i rygsækken. Corona har imidlertid ændret sommerplanerne, så nu står den på sommerhus i Danmark. Og her skal Hanya Yanagiharas hjerteskærende mesterværk med i kufferten. Min mor, mine veninder, kolleger og anmelderne var vilde med ET LILLE LIV, så jeg glæder mig til at synke dybt ned i hængekøjen og forsvinde ind i en skelsættende læseoplevelse.

HVOR JERNKORSENE GROR
Sidste år så jeg dokumentarfilmen Krigsfotografen om Jan Grarup og var fuldstændig fascineret af, hvor dedikeret og kompromisløs, han er i sit arbejde. Bogen om ham er et nedslag i nogle af de helt store begivenheder i verdenshistorien, som Grarup har dokumenteret med sit kamera. Og de historiske højdepunkter vil jeg gerne læse om.

Tabita
TabitaIben Mondrup
Et lille liv
Et lille livHanya Yanagihara

Ferietid for hele familien

Black stories
Mit første atlas
Strids fantastiske bogstavbog
Spotpris
Lær at strikke!
Lær at strikke!Lilly S. Brandal

Førpris 149,95 kr.

Spotpris
Kreativ med perleplader

Førpris 99,95 kr.

Gode bøger til spotpriser

Spotpris
Hvor flodkrebsene synger

Førpris 199,95 kr.

Spotpris
Løvinden - Karen Blixen i Afrika

Førpris 299,95 kr.

Spotpris
Comfort food til venner og familie

Førpris 229,95 kr.

Spotpris
Min mor var besat
Min mor var besatPeter Øvig Knudsen

Førpris 199,95 kr.

Spotpris
Jeg har også levet!

Førpris 229,95 kr.

Spotpris
Vi kunne alt
Vi kunne altMerete Pryds Helle

Førpris 199,95 kr.