Camilla Läckberg

Camilla Läckberg er med over 20 millioner solgte bøger Sveriges bedst sælgende nulevende forfatter.

Camilla Läckberg 

Lige siden sin barndom på skærgårdsøen Fjällbacka har Camilla Läckberg (født 1974) skrevet og vidst, at hun ville skrive krimier. En drøm, der var sat på standby, mens Läckberg arbejdede som civiløkonom, men som et kursus i at skrive krimier heldigvis fik genantændt i 1998.

Resultatet blev Isprinsessen fra 2005. En international bestseller og den første bog i serien om den ukuelige forfatter Erica Falck og hendes mand, politibetjenten Patrick Hedström. Bøgerne foregår i og omkring Fjällbacka, og deres popularitet er kun vokset bind for bind.

Jeg vil egentlig bare gerne fortælle historier, og det har altid været mit mål. Ikke at forny sproget, ikke at finde på nye ord. Med over 20 millioner solgte bøger er Camilla Läckberg i dag Sveriges bedst sælgende nulevende forfatter. Hver sjette bog, der sælges i Europa, siges at være en Läckberg-krimi.

Camilla Läckberg har desuden en meget populær blog; hun har skrevet en kogebog og flere børnebøger.

Det gyldne bur fra 2019 er den svenske krimidronnings seneste roman. Her har Läckberg påbegyndt en ny serie om kvinden Faye, der er opvokset i Fjällbacka og tilsyneladende har alt.