David Lagercrantz

I den lagercrantzske familie hed det, at man enten gik under eller lykkedes. David Lagercrantz må siges at være lykkes.

David Lagercrantz 
Svenske David Lagercrantz (født 1962) har aldrig lagt skjul på det forventningspres, han følte, da han i 2013 indvilligede i at skrive fortsættelsen på Stieg Larssons Millennium-trilogi. Men forventningspresset fra især faren, den anerkendte journalist og forfatter Oluf Lagercrantz, har altid fungeret som forfatterens drivkraft.

I den lagercrantzske familie, der er overrepræsenteret af psykiske sygdomme, hed det ifølge faderen, at man enten gik under eller lykkedes.

Det er en dæmon, der stadig rider i mig – at jeg skal leve op til min fars forventninger. Men det er også en fandens god drivkraft.

David Lagercrantz, der selv har tendens til depression, må siges at være lykkes med at løfte arven fra Stieg Larssons verdensomspændende succes om pigen med dragetatoveringen, Lisbeth Salander.

DET DER IKKE SLÅR OS IHJEL gik direkte ind på bestsellerlisterne i bl.a. USA, England, Frankrig og Tyskland. Med HENDE DER MÅ DØ afsluttede Lagercrantz i 2019 verdens mest kendte krimiserie, der sammen med Millennium-trilogien har solgt 87 millioner eksemplarer på verdensplan.