Joona Linna

Lars Keplers Joona Linna-serie er nervepirrende spændende, skræmmende makaber og vanvittigt vanedannende.

Lars Kepler 
Med Joona Linna-serien trådte det svenske forfatterægtepar Alexander og Alexandra Ahndoril under pseudonymet Lars Kepler ind på scenen som én af Skandinaviens stærkeste krimiforfattere.

Kepler-parret, der har en fortid i dramaturgiens verden, forstår sig på godt krimihåndværk. Plottene er altid velkomponeret, og Kepler formår som de færreste at skrive vaskeægte krimi-pageturnere, der er spækket med cliffhangere.

Joona er opkaldt efter Jonas i hvalens mave. Vi ser hver bog som en stor fisk, der sluger Joona, og som han til sidst vil kæmpe sig ud af. Seriens hovedperson er den stockholmske kriminalkommissær Joona Linna. En høj, tavs, finsk-svensk mand med en smertefuld fortid, hvilket driver ham i de sager, der ligner hans eget traume. Især når der er børn og familier involveret. Joona Linna nærstuderer mordstedet i timevis for at forstå sin morder, og han er ikke bange for at tage ukonventionelle metoder i brug.

En på én gang nervepirrende spændende, skræmmende makaber og vanvittigt vanedannende læsning, hvilket seriens udgivelser på mere end 40 sprog og godt og vel 13 millioner solgte eksemplarer på verdensplan også vidner om.