Michael Katz Krefeld

Læserne bliver taget helt med ind i privaten

Hvis der findes en definition på en moderne forfatter, så er Michael Katz Krefeld et godt bud på én. I hvert fald lader han sine følgere på sociale medier komme helt tæt på sit liv. Både når han er i sommerhus med hustruen, ude at rejse, holder møder med sit forlag, eller når han rækker ud til læserne og beder om konkrete råd. 

Se bare billedet herunder fra Instagram, hvor Michael Katz Krefeld efterlyser et navn til en norsk skovkat, som optræder i krimien SKYTSENGEL. Folk går engageret ind i spørgsmålet og en lang tråd udvikler sig under forfatterens undrende ansigt. Én foreslår Bailey, en anden Aslak eller Toke, der kommer også bud som James, Muffe, Frederikke, Jørgen, Kalle, Buddha, Fuzzy eller Snorre. 

"I virkeligheden tænker jeg, at det i første omgang var læserne, der rakte ud efter mig og så svarede jeg tilbage. På den måde er der gennem årene opstået en rigtig fin dialog, hvor vi på hver vores måde deler bøgerne og de oplevelser som kan forbindes til dem. Jeg har så udvidet den samtale og skabt et forum på nettet hvor jeg forsøger at give et indblik i mit forfatterskab. Det gør det knapt så ensomt at sidde her på pinden, siger Michael Katz Krefeld."

Givende med kontakt til læserne
I efteråret 2019 lod han også sine følgere på Facebook deltage i en konkurrence om, hvem i SKYTSENGEL, der var den nye katteejer. Ravn, Victoria, Johnson eller Eduardo, spurgte han. Det endte med at blive Johnson, og netop måden at række ud på har måske gjort forfatteren ekstra populær.

"Jeg ser det som en vigtig del for mit forfatterskab at stille mig til rådighed for læserne. Men jeg gør det også fordi jeg synes det er givende for mig at have den kontakt. Jeg synes det er fantastisk at nogen bruger tid på at skrive til mig og fortælle mig om deres oplevelser med bøgerne. Mine læsere er de sødeste i hele verdenen. Til gengæld vil jeg ikke råde andre forfattere til at stille sig frem, hvis det ikke falder dem naturligt. For det vil ikke være godt for nogen af parterne."

I 2016 blev Michael Katz Krefeld kåret som danskernes yndlingsforfatter 

 

Katz Krefeld debuterede tilbage i 2007 med romanen FØR STORMEN og vandt Det danske kriminalakademis debutantpris. Senere er andre priser kommet til, og i 2016 røg armene i vejret, da han kunne lade sig kåre til danskernes yndlingsforfatter med Martha-prisen, som uddeles af Bog & Idé. 

Hans bøger om Ravn er bestsellere og udkommet i 20 lande. SKYTSENGEL er sjette bind i serien om privatdetektiven, som bor på en motorbåd i Christianshavns Kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe. 

"Da jeg for snart mange år siden vandt debutantprisen var det megastort, mest af alt, fordi jeg ikke anede i at man kunne vinde sådan en. Så det var et kæmpe skulderklap. På samme måde havde jeg det også med titlen for Årets Krimi, fordi det var branchen som pegede på ens forfatterskab. Men alligevel er det publikum- og læserpriserne som står som de største. Måske netop fordi jeg har så god kontakt med mine læsere, og deres begejstring betyder alt. Det er jo for at underholde dem (og mig selv), at jeg skriver."