34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

David Lagercrantz

David Lagercrantz (f. 1962) er svensk journalist og forfatter. Han er gift, har tre børn og bor på Södermalm i Stockholm – i samme område, som vi kender fra Millennium-bøgerne.

Han debuterede i 1997 med en bog om Göran Kropps bestigning af Mount Everest. Ganske som det er tilfældet med hans debut, så omhandler hans øvrige værker ekstraordinære personligheder, der er gået deres egne veje. Heriblandt den kritikerroste roman Syndefaldet i Wilmslow fra 2009 om matematikeren Alan Turning og ikke mindst Jeg er Zlatan Ibrahimovic fra 2011. Sidstnævnte blev nomineret til Augustprisen og er blevet solgt i millioner af eksemplarer over hele kloden.

David Lagercrantz har aldrig lagt skjul på det forventningspres, han følte, da han i 2013 indvilligede i at skrive fortsættelsen på Stieg Larssons Millennium-trilogi. Men forventningspresset fra især faren, den anerkendte journalist og forfatter Oluf Lagercrantz, har altid fungeret som forfatterens drivkraft. I den lagercrantzske familie, der er overrepræsenteret af psykiske sygdomme, hed det ifølge faderen, at man enten gik under eller lykkedes. I 2015 udgav David Lagercrantz Det der ikke slår dig ihjel, som er en fortsættelse af Stieg Larssons MILLENIUM-trilogi.

Foto: Caroline AnderssonBøger