34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Hjorth Rosenfeldt

Hans Rosenfeldt (f.1964) er en internationalt anerkendt manuskriptforfatter og har været studievært for adskillige svenske tv- og radioprogrammer. Han er hovedmanden bag tv-serien Broen med Kim Bodnia.

Michael Hjorth (f. 1963) er instruktør, manuskriptforfatter og filmproducent.

Hjorth & Rosenfeldt debuterede som krimiforfattere i 2010, men begge var allerede etablerede inden for den svenske tv- og filmbranche og godt bekendte både med krimigenren og som tekstforfattere.

De mødte hinanden i 1993 i Sveriges tv’s dramaafdeling, hvor de begge skrev tv-krimier. De udtænker sammen romanens plot og struktur, hvorefter de deler kapitlerne imellem sig og skriver hver for sig. Til sidst gennemskriver de hinandens kapitler og samler romanen.

Krimierne har jordnære og realistiske afsæt og udfolder sig især omkring menneskers relationer. De er veldrejede og overraskende, og bøgerne er intenst spændende fra første til sidste side. Kriminalpsykologen Sebastian Bergman har hovedrollen. Sebastian er en karakter, der på én gang er næsten umulig at sympatisere med, og som samtidig formår at krybe dybt ind under huden på læseren. Hans kone og datter er omkommet i tsunamien i 2004, hvilket har efterladt ham følelsesmæssigt knækket. Han dulmer tabet i sexafhængighed og opfører sig konsekvent arrogant, provokerende og altid udelukkende med egen vinding for øje.

Deres første roman red både i Sverige og udlandet på en kæmpe bølge af hype: det nye, store svenske krimihåb efter Stieg Larsson. Forventningerne til forfatterduoen er på smukkeste vis blevet indfriet. Spændingsromanerne med Sebastian Bergman i hovedrollen er solgt til mere end 12 lande og er i Sverige blevet lavet til en tv-serie med Rolf Lassgård i hovedrollen. De er et absolut must på læselisten, hvis man elsker nordiske krimier!

Bøger