Michael Connelly

Michael Connelly startede sin forfattervirksomhed som kriminalreporter på Los Angeles Times, og hans første krimi om en politimand i Los Angeles, Harry Bosch, Det sorte ekko (da. 1997), modtog verdens fineste krimipris, Edgar Award.

Herhjemme er der indtil videre kommet ni romaner i serien om Harry Bosch. Den amerikanske krimimester Michael Connelly har valgt at kalde sin hovedperson, en politimand i Los Angeles, for Hieronymus Bosch. Men hvorfor vælge at opkalde en politimand efter en hollandsk maler, der levede fra ca. 1450-1516?

Connelly skriver selv, at den primære grund er, at hans hovedperson skulle rumme en betydning i alle aspekter. Og Hieronymus Boschs malerier udtrykker en verden, som er fyldt med vold og menneskelig lidelse, det er en verden, der er løbet af sporet. Metaforisk skulle Boschs verden dække nutidens LA, den voldelige, grumme del af LA, som politimanden bevæger sig i. Derfor navnet.

Michael Connellys bøger er oversat til 31 sprog, solgt i over 25 mio eksemplarer og har indbragt ham en sand regn af krimipriser.
Connelly bor med sin kone og datter i Florida.

Vil du følge Harry Bosch ind i denne verden, så læs Connellys fantastiske krimier.

Læs mere på www.michaelconnelly.com.