34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 499 kr.

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f. 1966) startede sin karriere med at skrive og instruere en række novellefilm, hvoraf flere er solgt til tysk og amerikansk tv. Siden var han kreativ konsulent for bl.a. Lego og Universal Music og skrev episoder til store danske tv-serier, før han i 2007 debuterede med spændingsromanen Før stormen, der indbragte ham Det danske Kriminalakademis debutantpris 2008. I 2016 fik han Martha-prisen, også kaldet prisen som Danskernes Yndlingsforfatter. Serien om privatdetektiven Ravn er foreløbig solgt til udgivelse i 20 lande.

Hvis der findes en definition på en moderne forfatter, så er Michael Katz Krefeld et godt bud på én. I hvert fald lader han sine følgere på sociale medier komme helt tæt på sit liv. Både når han er i sommerhus med hustruen, ude at rejse, holder møder med sit forlag, eller når han rækker ud til læserne og beder om konkrete råd. Se bare billedet herunder fra Instagram, hvor Michael Katz Krefeld efterlyser et navn til en norsk skovkat, som optræder i krimien Skytsengel. Folk går engageret ind i spørgsmålet og en lang tråd udvikler sig under forfatterens undrende ansigt. Én foreslår Bailey, en anden Aslak eller Toke, der kommer også bud som James, Muffe, Frederikke, Jørgen, Kalle, Buddha, Fuzzy eller Snorre.

"I virkeligheden tænker jeg, at det i første omgang var læserne, der rakte ud efter mig og så svarede jeg tilbage. På den måde er der gennem årene opstået en rigtig fin dialog, hvor vi på hver vores måde deler bøgerne og de oplevelser som kan forbindes til dem. Jeg har så udvidet den samtale og skabt et forum på nettet hvor jeg forsøger at give et indblik i mit forfatterskab. Det gør det knapt så ensomt at sidde her på pinden, siger Michael Katz Krefeld."

I efteråret 2019 lod han også sine følgere på Facebook deltage i en konkurrence om, hvem i Skytsengel, der var den nye katteejer. Ravn, Victoria, Johnson eller Eduardo, spurgte han. Det endte med at blive Johnson, og netop måden at række ud på har måske gjort forfatteren ekstra populær.

"Jeg ser det som en vigtig del for mit forfatterskab at stille mig til rådighed for læserne. Men jeg gør det også, fordi jeg synes det er givende for mig at have den kontakt. Jeg synes det er fantastisk, at nogen bruger tid på at skrive til mig og fortælle mig om deres oplevelser med bøgerne. Mine læsere er de sødeste i hele verdenen. Til gengæld vil jeg ikke råde andre forfattere til at stille sig frem, hvis det ikke falder dem naturligt. For det vil ikke være godt for nogen af parterne."

Bøger