34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen (f. 1956) er overlæge med speciale i ortopædkirurgi. Debuterede som forfatter i 2008 med den anmelderroste krimi Passageren. I 2013 fik han sit gennembrud med Trofæ, den første spændingsroman i serien om Michael Sander og Lene Jensen.

Det lå bestemt ikke i kortene, at Steffen Jacobsen skulle være forfatter eller læge. Han voksede op i Rødovre i en familie, der i løbet af hans barndom faldt fra hinanden. Forældrene blev skilt, og Steffen og hans mor flyttede fra lejlighed til lejlighed. Da Steffen var 15 år, døde moren af brystkræft, og han måtte flytte ind hos sin far. Som barn følte Steffen Jacobsen sig ikke accepteret, og som ung blev han rodløs og flirtede med ungdomskriminalitet. Men gennem sit arbejde på Olsson Møbler mødte han en masse unge, som i ferierne hjalp til i firmaet. De fortalte Steffen Jacobsen om studielivet og de muligheder, som uddannelse giver, hvilket i sidste ende inspirerede ham til at ændre sit liv radikalt. Han tog først realeksamen og siden studenterkurset, hvorefter han i fire år læste etnografi på universitetet, inden han skiftede til medicinstudiet.

Allerede som barn havde Steffen Jacobsen en umådelig fantasi, en evne til at drømme sig væk i børnebøger og eventyr. Hans store interesse for film og bøger gav ham et fristed, hvor han kunne udvikle sin fantasi. Det er den, der i dag er brændstoffet til hans bøger. Et hårdkogt tempo, storstilet spænding samt uforudsigelige og nervepirrende plot er alle fællestræk for Steffen Jacobsens spændingsbøger. Og at han er, gør blot hans makabre morddetaljer endnu mere skrækindjagende.

Hans bøger er solgt til filmatisering og til udgivelse i det meste af Europa, foruden USA, Japan, Kina og Taiwan; de udenlandske anmeldere har sammenlignet ham med John le Carré og Jan Guillou.

Bøger